TRANSEPIDERMAAL VOCHTVERLIES

Transepidermaal vochtverlies

Merk jij tijdens hete dagen of juist in de winter, dat je huid wat droger, doffer en gevoeliger is dan normaal? Misschien ook meer lijntjes heeft dan normaal? Grote kans dat je last hebt van transepidermaal vochtverlies.

Wat is het en waarom wil je dit voorkomen en genezen?

Dit ga ik je proberen simpel uit te leggen. Je hebt vast wel eens gehoord van je huidbarrière. Hier wordt je bovenste huidlaag mee bedoeld, die je beschermt tegen o.a. bacteriën, warmte, kou en het verliezen van vocht. Deze huidlaag (de Hoornlaag) bevat een natuurlijke vochtigheidsgraad ( Natural Moisturizing Factor > NMF ). Je huidbarrière kan beschadigd raken door bijvoorbeeld; airco, verwarming, verkeerde huidverzorging, ophoping van dode huidcellen, teveel zon. Je kunt je voorstellen, dat als je huidbarrière niet optimaal is, je huid stofjes gaat doorlaten die je huid gaat ontregelen en teveel vocht gaat verliezen. De vicieuze cirkel is geboren.

Voor een gezonde huidbarrière, heeft je huid o.a. lipiden, ceramiden, hyaluronzuur en glycerine nodig. Zo kan je huid het vocht weer lekker vasthouden, zodat je huid weer zacht en soepel aan gaat voelen.

Oh ja, zegt jouw crème “vochtingbrengend’’ te werken? Dat is knap! Dan zouden we als een spons alles opzuigen. Pluis die ingrediëntenlijst eens uit op de achterkant van jouw crème. Je zult positief of misschien wel negatief verrast zijn.

Ik hoop dat je met deze informatie jouw huid beter gaat leren kennen en dat je thuis kunt gaan inspelen op de behoefte van je huid.

Wil je graag hulp bij het vinden van de juiste producten en eerlijk advies?

Neem dan contact met ons op, want we helpen je graag.

 

Liefs,
Bellezza by Bonnie

Producttips bij TEWL

(Transepidermal waterloss)

IMAGE SKINCARE

Water burst

Luchtige, frisse gel die sterk hydrateert in je bovenste huidlaag en meteen verzachtend werkt bij een geïrriteerde huid.

Power-C serum

Zacht serum met ingrediënten die krachtig samenwerken op anti-ageing, pigmentatie en hydratatie. Met recht een power serum!

Hyaluronic filler

Verschillende vormen hyaluronzuur, die het vocht vasthouden in je huid. Anders dan de naam doet vermoeden, is het géén zuur die exfoliërend werkt. Het is een stofje dat van nature in je huid voorkomt en naarmate we ouder worden, wordt afgebroken. Aanvullen is dus geen overbodige luxe.

Jane Iredale

De primers

De 3 verschillende primers werken kalmerend en zorgen voor een hydratatie boost. Je make-up die er overheen gaat, blijft niet alleen beter zitten, maar ziet er ook mooier uit.

Dream tint

De ‘’bb cream’’ die je huid een mooie, gezonde gloed geeft. Algen houden het vocht vast en witte thee kalmeert je huid. In verschillende tinten verkrijgbaar.

Chat openen
Stel hier je vraag
❥ Hi Bellezza bezoeker!
Leuk dat je wat wilt vragen, waarmee kunnen we je helpen?

❥ Liefs,
BELLEZZA by bonnie