DERMAFRAC

Dé groeifactor facial

Wat houdt de behandeling in?

De DermaFrac behandeling combineert 3 behandelingen in 1, namelijk microneedlingtherapie, vacuüm en het insluizen van actieve ingrediënten. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd wordt er door middel van microkanaaltjes een actief serum met groeifactoren de huid in gebracht. Het vacuüm creëert een zachte onderhuidse cel verwonding en zorgt ervoor dat de naaldjes op het juiste niveau in de huid komen.

Dit leidt tot stimulatie van allerlei cellen en processen in de huid waardoor de huid op de juiste manier aan het werk wordt gezet en optimaal in balans komt. Het ingebrachte actieve serum met groeifactoren en aanvullende ingrediënten voorzien de huid van de optimale bouwstenen om collageen te stimuleren en de algemene huidconditie te verbeteren.

Wist je dat?

De behandeling geheel pijnvrij is en je geen hersteltijd hebt!

Wat zijn groeifactoren?

Groeifactoren zijn eiwitten die van nature aanwezig zijn in het lichaam en zorgen voor cel-tot cel communicatie. Dit zorgt voor stimulatie van groei en regeneratie- van de cellen.

Hoe werken groeifactoren?

Groeifactoren zijn van essentieel belang voor het behoud van een gezonde huidstructuur en huidfunctie door de jaren heen. Helaas neemt hun concentratie met de leeftijd af en hierdoor ontstaat het proces van collageenvernietiging.

Binnen de opperhuid en de lederhuid worden groeifactoren uitgescheiden door fibroblasten, keratinocyten en melanocyten. Door middel van het afgeven van signalen stimuleren ze de vorming van collageen, elastine en glycosaminoglycanen, waardoor de extracellulaire matrix van de huid wordt gevormd en versterkt, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Daarnaast vindt er een synergetische interactie plaats van meerdere groeifactoren met andere eiwitten in epidermis en dermis wat resulteert in huidherstel en regeneratie.

Hoe kunnen we de natuurlijke productie van groeifactoren stimuleren?

De productie van groeifactoren is een natuurlijk proces dat in gang wordt gezet wanneer het lichaam bepaalde weefsels moet herstellen. Microneedling is een methode om gecontroleerd bepaalde cellen, zoals de keratinocyten, te prikkelen zodat groeifactoren vrij komen en worden verstuurd naar specifieke andere cellen. Die worden op hun beurt weer gestimuleerd om hun functies te optimaliseren.

Hoe kan cosmetica met groeifactoren gunstig zijn voor de huid?

Groeifactoren verhogen de regeneratie van de huidcellen aanzienlijk. Ze communiceren rechtstreeks met de huidcellen om meer collageen en elastine te produceren. Momenteel zijn groeifactoren het krachtigste cosmetische ingrediënt om een dergelijk stimulerend effect op te wekken. Daarom kan een groeifactor Facial-behandeling de tekenen van huidveroudering echt tegen gaan.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over deze behandeling, of ben jij net zo enthousiast geworden als wij en wil je graag een behandeling inplannen? Stuur ons dan gerust een WhatsApp berichtje of bel ons op.

Chat openen
Stel hier je vraag
❥ Hi Bellezza bezoeker!
Leuk dat je wat wilt vragen, waarmee kunnen we je helpen?

❥ Liefs,
BELLEZZA by bonnie